Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonmarmelad

(1 kommentar)  
Skriv ut

Användes med fördel till tårtfyllning och desserter. Har god hållbarhet om den förvaras mörkt och svalt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär plommonen i bitar. Skala dem inte. Lägg fruktbitarna i en gryta och tillsätt vattnet.
  2. Koka under lock 10-15 minuter. Tillsätt socker och citronsaft. Koka kraftigt under omrörning i 5-10 minuter.
  3. Blanda fruktpektinet med 1/2 dl socker och rör ner. Koka kraftigt i 2 minuter och skumma noga.
  4. Fyll marmeladen på väl rengjorda, varma burkar. Förslut väl och låt dem kallna upp och ner. Förvaras svalt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pedalen1965 6 september 2008

    Mycket goood marmelad! Gott även till lagrade goa ostar! Mmmmmmmmm

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.