Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonmuffins

 
  • Serverar: 14-16 portioner
Skriv ut

Plommon och kardemumma är en mycket god smakkombination som användes mycket förr. De här lättbakade muffinsen smakar förträffligt till en kopp te.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker vitt och poröst. Blanda ner äggen, ett i taget, under kraftig vispning. Rör försiktigt ner gräddfil.
  2. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och kardemumma i en separat bunke. Vänd ner de torra ingredienserna i sockersmeten. Fyll en muffinsform till ca 2/3 med smet.
  3. Kärna ur och dela varje plommon i fyra delar. Tryck ner två plommonbitar i varje muffins. För över de fyllda formarna till en plåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.