Ljuvlig paj med god fyllning. En njutning som kan bakas hela vintern!
Instruktioner
- Lägg mjöl, socker, salt, ägg och smöret i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad.
Kör tills det bildas en degboll.
- Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som är ca 24 cm i diameter. Täck med plastfolie och låt stå i kylen ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Nagga pajskalet och förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Bred plommonmarmelad på pajskalet. Vispa samman créme fraiche, ägg, socker, vaniljsocker och kanel.
Häll i pajskalet. Dela och kärna ur plommonen och lägg dem i fyllningen.
- Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt pajen svalna något och servera den med vispad grädde, vaniljglass eller vaniljvisp.
Publicerat den
30 augusti 2013
Liknande recept
Skriv kommentar