Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonpaj

(1 kommentar)  
Skriv ut

Mycket god efterrättspaj. Även om jag själv föredrar plommon, kan de självfallet bytas ut mot annan frukt. Förslagsvis persikor, mjuka päron, eller varför inte jordgubbar?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör degen först. Rör smör, socker och ägg mjukt. Blanda ner vetemjölet. Bred ut degen i smord form, ca 20 cm i diameter. Det går bra att använda plommonen tudelade, men vill du ha mindre bitar kan du göra så också. Fördela plommonbitarna i formen.
  2. Nu är det dags för fyllningssmeten. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vispgrädden. Häll smeten över pajen, och strö nöthacket ovanpå.
  3. Jag byter alltid ut hasselnötterna mot pärlsocker. Då kan även nötallergiker äta utan att pajen för den skull förlorar sin trevliga känsla.
  4. Grädda längst ner i ugnen, 175 grader i ca 45 minuter. Serveras med fördel med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bjuranna 17 augusti 2011

    God och annorlunda paj! Saftig och inte så söt. Bifogar foto.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.