Mycket god efterrättspaj. Även om jag själv föredrar plommon, kan de självfallet bytas ut mot annan frukt. Förslagsvis persikor, mjuka päron, eller varför inte jordgubbar?
Instruktioner
- Gör degen först.
Rör smör, socker och ägg mjukt.
Blanda ner vetemjölet.
Bred ut degen i smord form, ca 20 cm i diameter.
Det går bra att använda plommonen tudelade, men vill du ha mindre bitar kan du göra så också.
Fördela plommonbitarna i formen.
- Nu är det dags för fyllningssmeten.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner vispgrädden.
Häll smeten över pajen, och strö nöthacket ovanpå.
- Jag byter alltid ut hasselnötterna mot pärlsocker. Då kan även nötallergiker äta utan att pajen för den skull förlorar sin trevliga känsla.
- Grädda längst ner i ugnen, 175 grader i ca 45 minuter.
Serveras med fördel med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.
Publicerat den
21 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
God och annorlunda paj! Saftig och inte så söt. Bifogar foto.