Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Väldigt god och enkel plommonpaj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör. Blanda mjöl, bakpulver och socker. Tillsätt smör och blanda. Tryck ut i en pajform. Klyfta plommon och lägg i formen. Pudra över kanel och florsocker. Grädda i mitten av ugnen 200 grader i 15 min. Rör ihop crème fraiche och äggulan. Vispa äggvitan med ca ¾ dl socker till ett hårt skum. Bred crème fraicheblandningen över pajen och sist äggvitan och grädda ytterligare 15 min.
  2. Serveras ljummen med vaniljsås, grädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.