Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonpaj med vaniljgrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett perfekt sätt att njuta av säsongens goda plommon. Med hemmagjord vaniljgrädde av mellangrädde gör den inte lika kalorisnål men godare än köpt! 364 kalorier per portion 19 g fett 7 g protein 40 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en bakform, ca 26 cm i diameter. Skär plommonen i tunna klyftor och fördela i formen, gärna i ett fint mönster.
  3. Vispa ihop ägg och socker och häll över plommonen. Strö över mandeln. Grädda kakan mitt i ugnen till fin färg, ca 30 minuter.
  4. Snitta vaniljstången, skrapa ur fröna och blanda med sockret i en skål. Vänd ihop lite av grädden så att sockret löses upp. Vispa ner resten av grädden till ett skum.
  5. Servera kakan ljummen och skeda över vaniljgrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.