Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonpaj med vit choklad

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Plommonen möter vit choklad på ett mycket lyckat sätt. Den här pajen är supergod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa mjöl, socker, salt och smör i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 27 cm i diameter. Låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Fyllning: Vispa ihop smör, mandelmjöl, socker och ägg. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner det i smeten. Bred krämen på pajbottnen. Halvera plommonen och kärna ur dem. Lägg dem i pajformen med den kupade sidan uppåt. Riv chokladen. Strö den och mandeln över.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen i 20-25 minuter, tills den har fin färg. Låt svalna. Servera pajen med vaniljglass eller crème fraiche smaksatt med vaniljsocker eller honung.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.