Plommonen möter vit choklad på ett mycket lyckat sätt. Den här pajen är supergod!
Instruktioner
- Mixa mjöl, socker, salt och smör i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 27 cm i diameter. Låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Fyllning:
Vispa ihop smör, mandelmjöl, socker och ägg. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner det i smeten. Bred krämen på pajbottnen. Halvera plommonen och kärna ur dem. Lägg dem i pajformen med den kupade sidan uppåt. Riv chokladen. Strö den och mandeln över.
- Grädda pajen mitt i ugnen i 20-25 minuter, tills den har fin färg. Låt svalna. Servera pajen med vaniljglass eller crème fraiche smaksatt med vaniljsocker eller honung.
Publicerat den
17 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar