Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonparfait

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En ljuvlig dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka vatten och socker i en kastrull. Låt det koka på svag värme under omrörning då och då tills du kan göra en kula av massan i kallt vatten.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Häll sockerlagen direkt från värmen ner i äggskummet under fortsatt kraftig vispning. Fortsätt att vispa tills det blir en fluffig och svällande marängmassa.
  3. Skålla, skala och kärna ur plommonen. Lägg plommonen i en kastrull och låt dem koka tills de mosar sig. Häll plommonmassan i en mixer eller matberedare och kör till en slät smet.
  4. Vispa grädden till skum. Vänd ner den i marängmassan tillsammans med likören. Rör till sist ner plommonmassan.
  5. Häll smeten i en form med löstagbar kant eller i portionsformar.
  6. Ställ formen/formarna i frysen och låt parfaiten frysa ca 4 timmar eller över natten.
  7. Stjälp upp parfaiten och garnera som på bilden.
  8. Tips: Tycker du att parfaiten ser färglös ut, kan du droppa i några droppar röd karamellfärg.
  9. Njut1

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.