En ljuvlig dessert.
Instruktioner
- Koka vatten och socker i en kastrull. Låt det koka på svag värme under omrörning då och då tills du kan göra en kula av massan i kallt vatten.
- Vispa äggvitorna till hårt skum.
Häll sockerlagen direkt från värmen ner i äggskummet under fortsatt kraftig vispning. Fortsätt att vispa tills det blir en fluffig och svällande marängmassa.
- Skålla, skala och kärna ur plommonen. Lägg plommonen i en kastrull och låt dem koka tills de mosar sig. Häll plommonmassan i en mixer eller matberedare och kör till en slät smet.
- Vispa grädden till skum. Vänd ner den i marängmassan tillsammans med likören. Rör till sist ner plommonmassan.
- Häll smeten i en form med löstagbar kant eller i portionsformar.
- Ställ formen/formarna i frysen och låt parfaiten frysa ca 4 timmar eller över natten.
- Stjälp upp parfaiten och garnera som på bilden.
- Tips: Tycker du att parfaiten ser färglös ut, kan du droppa i några droppar röd karamellfärg.
- Njut1
Publicerat den
19 september 2008
Skriv kommentar