Verkligen en fullträff. Konstigt att de knappt går att hitta recept på smulpaj med plommon: det var riktigt gott!
Det är ett riktigt plommonår i år. Träden nästan knäcks av alla dessa härligheter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smörj bottnen på en pajform, 24 cm i diameter.
- Smula samman smör, hälften av sockret, mjöl, havregryn och 1 dl mandel till en grynig massa, gärna i en plastpåse, superbra trick!
- Dela plommonen och ta ur kärnorna. Lägg dem med snittytan uppåt på en tallrik.
- Blanda resten av sockret och potatismjölet i en liten skål. Strö blandningen över plommonen. Lägg därefter plommonen med snittytan neråt i pajformen. Strö smuldegen över och strö resten av mandelflagorna överst.
- Grädda pajen mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
- Servera med en kula vaniljglass!
Publicerat den
29 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Pajen blev supergod, vi åt vaniljglass och vaniljvisp till. Mums. Betyg 5.
Smulpaj av alla de slag tillhör mina favoriter och jag har gjort en del i mina dagar, men detta är nog en av det bästa. Påminner om rabarberpaj men med en rundare smak. Supergott!
Jättegott. Kommer att göra den fler gånger. Toppingen passar säkert bra till annan frukt och bär också. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.
Tack! Verkar gott Laddar ett recept inför plommonsäsongen Ann-Britt
ska nu försöka mej på en dubbel sats :) har multum med polommon!!! sen ta me' o bjuda mina arbetskamrater ...... ser toppen god ut! kram o tack!