Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonsorbet

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Sötsyrlig och krämig sorbet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera plommonen och ta bort kärnorna. Skär plommonen i klyftor. Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg plommon, vaniljstång och frön i en gryta och tillsätt vatten, socker och citronsaft.
  2. Låt koka ihop ca 10 minuter, tills plommonen är riktigt mjuka. Ta upp vaniljstången och låt kallna. Frys smeten i en glassmaskin.
  3. Servera sorbeten med en liten kaka eller biscotti och garnera med mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.