Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonspäckad fläskkarré

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Klassisk och hederlig mat. Gör gärna lite extra. Den är nästan ännu godare dagen efter...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär små snitt, cirka 1 1/2-2 cm djupa lite här och var över karrén. Halvera plommonen och stoppa in dem i hålen. Salta, peppra och strö över ingefäran.
  2. Stick in en termometer i den tjockaste delen av karrén. Lägg i en ugnsfast form och sätt in den i nedre delen av ugnen på 175 grader.
  3. Stek tills termometern visar 83-85 grader. Det tar cirka 1 1/2-2 timmar. Låt äpplena steka med den sista halvtimmen. Skär ett kryss i dem och lägg dem runt steken.
  4. Ta ut steken och låt den vila i cirka 10 minuter. Linda eventuellt in den lätt i foliepapper.
  5. Vispa ur formen med vattnet och mät upp skyn. Lägg den i en kastrull. Tillsätt en buljongtärning och låt koka upp under vispning.
  6. Rör ut mjölet i lite vatten. Vispa ner redningen och låt koka i 2-3 minuter. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
  7. Skär steken i skivor och servera med sås, kokt potatis, äpplen och äppelmos, gelé

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • MosterA 7 november 2010

    WOW ! Detta var gott. Vilken syrlig sås. Tusen Tack för receptet. 5-poängare.

  • Irene-59 23 september 2012

    Underbart gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.