Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonspäckad fläskkarré

(2 kommentarer)  
Plommonspäckad fläskkarré Plommonspäckad fläskkarré
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Helstekt fläskkarré med gräddsås, brysselkål och vinbärsgelé kan ätas till mycket, t ex potatisgratäng, klyftpotatis, pasta eller ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stick in katrinplommon lite här och där i karrén. Krydda rikligt runt köttet och stek ytan hastigt i het panna. Stick in en köttermometer och lägg köttet på galler i en ugsfast form med lite vatten i botten.
  2. Ställ in i ugnen på 175 º. Stek karrén ca 1½-2 timmar broende på tjocklek på köttet. Innertemperaturen ska vara 82 º.
  3. Gräddsåsen: Blanda grädde, mjölk, soja och ev. steksky. Red av såsen med vetemjöl till önskad konsistens. Låt småkoka en stund så mjölsmaken försvinner och smaka av med salt, peppar, socker och gelé.
  4. Jag serverade med kokta grönsaker och kokt potyatis.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Cassiopeya 21 augusti 2011

    Hur mycket grädde ska det vara i såsen? 1 pkt säger ju inte så mycket, 2,5 dl, 3 dl eller 5 dl?

  • jrabbelino 2 november 2012

    välj själv,smaksak.....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.