Genom att ugnssteka rotfrukter och potatis samtidigt med köttfärslimpan får du en praktisk allt-i-ett-rätt!
Instruktioner
- Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla i ca 10 minuter. Grovhacka plommonen. Tillsätt alla ingredienser till köttfärssmeten i ströbrödsblandningen och arbeta ihop till en smidig smet.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Forma smeten till en avlång limpa i en rymlig ugnssäker form.
- Skala och skär rotfrukter, potatis och lök grovt och lägg runt viltfärslimpan. Strö över timjan, salt och peppar. Blanda vatten och fond och häll över grönsakerna.
- Sätt in formen i mitten av ugnen 15 minuter. Sänk värmen till 175 grader och fortsätt steka ca 40 minuter. Ös med skyn några gånger under tiden.
- Servera med inlagd gurka och rönnbärsgelé.
Publicerat den
9 maj 2016
Liknande recept
Skriv kommentar