Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonspäckad viltstek

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En härlig rätt som sköter sig själv i ugnen och ger dig tid för dina gäster. Servera med ett mjukt fylligt vin från t.ex. Rioja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ett litet hål i mitten på steken. Lägg plommonen och örterna i en bunke, krydda med fond, salt och peppar och tryck in dem i steken. Bind upp steken med steksnöre och bryn den i smöret. Efterstek i ugn, 125 grader i ca 75 minuter (till 65-72 grader kärntemperatur). Låt köttet vila 10 minuter under folie, ta bort snöret och skär upp steken. Ringla över stekskyn och servera tillsammans med goda tillbehör.
  2. Till servering: stekt svartkål, potatis, sky, äppelmos och gelé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.