Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Den här rätten brukade min mamma göra när jag var liten och den är så god! Såsen blir helt fantastisk och jag skulle kunna äta enbart den med sked!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn steken runt om i lite matfett i en stekgryta. Häll på vatten, så att det precis täcker steken. Häll i plommonen. Salta och peppra.
  2. Koka i ca 2 timmar tills köttet blir mört.
  3. Ta ur steken och antingen vispar du sönder plommonen eller så plockar du ur dem ur grytan och reder skyn med maizena och grädde. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Servera till kokt potatis
  5. Har gjort detta på grytbitar också, då får man korta av koktiden en aning.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • marianorden2 31 juli 2009

    Hejsan, gjorde en egen liten variant på ditt recept... Stekte grytbitar kryddade med svartpeppar och knorrs kött & grillkrydda, hällde sedan på matlagningsgrädde, skivade morötter, torkade plommon och gul lök, en halv tärning av vardera köttbuljong/grönsaksbuljong och lite soya på slutet...det blev super gott!! Plommon i gjorde susen =) Hade kokt potatis till och vinbärsgelé

  • Lennart_58 13 augusti 2009

    Vilken sås, som du skriver, såsen blir alldeles underbar, 5p förstås, Lennart.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.