Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonsufflé

 
Skriv ut

Efterrätt som hör julen till. Mycket god! Om du inte tycker om plommon kan du byta ut det mot 1½ dl äppelmos så får du en god äppelsufflé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj plommonen och koka dem mjuka. Hacka dem fint och blanda in hälften av sockret. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt resten av socket. Blanda försiktigt in vitorna i frukten. Lägg massan i en smord och eldfast form. Grädda sufflén ca 30 min, eller tills den fått vacker färg i 175 grader.
  2. Serveras direkt med grädde eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.