Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonsylt med stjärnanis

 
Skriv ut

Nu när plommonsäsongen är här så kan detta vara ett sätt att ta tillvara på plommonen. Sylten är lika god att äta som marmelad på rostat bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj plommonen, räkna dem så blir det lättare att plocka upp kärnorna sedan. Koka plommon och citronsaft i en gryta i ca 20 minuter.Tillsätt citronskal, socker och stjärnanis. Hetta upp långsamt tills sockret smält. Koka sylten utan lock i ca 15 - 20 minuter. Skaka grytan då och då så att bär och socker blandas och sylten blir jämnt upphettad, men rör inte.
  2. Frukten skall sjunka ner i lagen när sylten är färdig. Dra grytan från värmen och skak försiktigt så att skummet samlas i mitten och kärnorna flyter upp. Skumma och plocka upp kärnorna med hålslev. Plocka upp anisen. Låt vila ca 15 minuter, rör försiktigt någon gång under tiden. Häll upp sylten på rena, varma burkar och sätt på lock. Förvara i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.