Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Dominika Peczynski´s favoritmat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Strö ut mandeln på en bakplåt och rosta i ungefär 5 minuter tills de är gyllene. Ta ut och sänk värmen i ugnen till 180 grader.
  2. Värm upp solrosoljan i en mycket stor stekpanna eller wokpanna. Lägg i allt lammkött och stek i ca 6 minuter. Ta ut köttet ur stekpannan och ställ det åt sidan. Sänk värmen något och stek morötterna tills den är mjuk. Blanda ner torkad aprikos och ris. Rör runt i 2 minuter tills riset är täckt med olja.
  3. Lägg köttet i riset och grönsakerna, salta och peppra. Häll över kycklingbuljongen, apelsinjuicen, det rivna apelsinskalet och vatten. Koka upp och lägg sedan över allt i en stor kastrull eller gryta och ställ i ugnen. Baka i ugnen i ca 40 minuter tills all vätska absorberats.
  4. Servera med granatäppelkärnor.

Kommentarer (1)

  • Jwanaa 20 april 2010

    Inte bara dominikas favorit, jag e beroende av den här rätten :D Lagas minst en gång i veckan. Super gott men du gjorde på ett eget sätt väl? För riktig plov ska inte göras i ugnen, man brukar använda en speciell panna, men här använder vi en vanlig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.