Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pluras tonfisksallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra en salsa Verde, grön sås. Hacka persilja, basilika och mynta. Hacka sedan vitlök, kapris, sardeller, mängd efter tycke och smak. Blanda samman allt i en skål, häll i lite vinäger, en klick fransk senap, pressa i en halv citron, salta och peppra och rör ner olivolja till önskad konsistens. Såsen skall bli ganska grov och rustik. Ställ åt sidan.
  2. Gör i ordning ingredienserna till salladen, dela tomaterna i mindre klyftor, eller kärna ur dem och skär i bitar, skala och dela äggen i kvartar, skär gurkan diagonalt så ni får lite större skivor, skiva löken och blanda samman allt utom äggen. Lägg potatisen på grillen och grilla tills den fått snygga grillränder. Grilla tonfisken 1 minut på varje sida, den ska va i princip rå i mitten. Släng på bönorna på grillen och låt dom gå någon minut. Stänk olivolja och pressa lite citron över salladen, salta och peppra och blanda om. Fördela på fyra tallrikar. Dela tonfisken i mindre bitar med händerna, montera den på tallrikarna tillsammans med ägg, potatis och oliver, det skall bli som en vacker målning, klicka salsa verden över. Man behöver inte följa receptet till punkt och pricka, man kan använda scampi istället, eller bäckfisk, kokt rimmad torsk blir utmärkt, likaså grönsakerna, ta det ni gillar eller har hemma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.