Instruktioner
Gnid in varje poblano med lite olja. Rosta dem en i ugnen till de fått lite färg. Lägg frukterna därefter i en plastpåse som försluts så att ångan stannar kvar. Skala det yttersta skinnet när poblanon svalnat något.
Öppna poblanon försiktigt med en kniv strax under skaftet, och tag ur kärnorna samt skölj ur den.
Bryn köttfärsen i olja, salta och peppra. Tillsätt de hackade tomaterna, chilin och löken, salt och peppar. Bryn detta några minuter, och tillsätt därefter de finhackade morötterna och potatisen. Låt detta koka ihop ett tag.
Knäck äggen och skilj på gulor och vitor. Vispa upp äggvitorna till ett fast skum. Rör sedan ner gulorna alldeles innan poblanon skall doppas i de uppvispade äggen.
Fyll varje poblano med ett par matskedar köttfärsröra blandat med riven ost och stäng öppningen med en tandpetare. Doppa sedan i mjöl och därefter i de uppvispade äggen. Fritera därefter i en panna med het matolja tills de fått färg.
Tomatsås:
Fräs den hackade löken och vitlöken i olja. Tillsätt finkrossade tomater och låt sjuda under omrörning ca 10 minuter. Smaka av med oregano, salt och peppar. Slå därefter upp såsen på serveringsfatet med den fyllda chilin.