Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pocherad hälleflundra med pepparrotsbeurre blanc

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lättgjord delikatess

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp vattnet till fisken med lite salt. Lägg i fisken, lägg på ett lock och ställ åt sidan. Det är viktigt att vattnet är 1,5 gånger så mycket som fisken. När vattnet kokar, ställ kastrullen på en korkplatta och lägg i den kylskåpskalla fisken. Lägg på ett lock. Skala och skär löken i mindre bitar. Koka den i vinägern och vinet med några vitpepparkorn tills ungefär två matskedar återstår. Sila ifrån lök och pepparkorn och slå tillbaka vätskan i kastrullen. Stäng av värmen och vispa ner smöret klickvis så att det blir en tjock sås. Smaksätt med pepparrot. Tag upp fisken med en hålslev. Tag bort skinn och ben och lägg upp den på ett serveringsfat. Slå såsen i en förvärmd såskanna. Servera med gröna ärtor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.