Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pocherat ägg på toast med avokado och bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är inte svårt att pochera ägg, så pröva! Här serveras det pocherade ägget på en toast tillsammans med bacon och avokado.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pocherade ägg: Häll vatten i en låg, vid kastrull, låt koka upp och tillsätt salt och ättika. Minska värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck ett ägg i en kopp och låt det sakta glida ner i vattnet. Så snart vitan stelnat är ägget färdigt, det tar ca 3 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av.
  2. Snitta vårlökarna på längden och lägg dem i kallt vatten, så att de krullar sig. Blanda salt, peppar och vinäger i en skål och vispa ner senap och olja. Skala och skiva avokadon och låt den marineras i dressingen. Knaperstek bacon och låt det rinna av på hushållspapper. Skär gräslöken fint och blanda den med majonnäs. Smula ner dragon och krydda med salt och peppar.
  3. Rosta brödskivorna, dela dem i trekanter och bre med smör. Lägg på några avokadoskivor, ett ägg och toppa det med lite majonnäs. Dela baconskivorna på hälften och toppa med dem. Garnera med vårlök och halverade cocktailtomater

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.