Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pölsa av köttfärs

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Det här receptet har jag fått av en kollega, så nu har vi återinfört pölsan i vårt hem :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg korngrynen i blöt under natten i en stor katrull.
  2. Slå bort vattnet som det legat i blöt i, och häll på vatten och buljongtärningarna, koka i ca 1 1/2 timme.
  3. Rör om ibland och späd samtidigt med vatten vid behov.
  4. Hacka löken och bryn den. Tillsätt löken, kryddpepparen och köttfärsen.
  5. Låt koka ca 15 minuter och smaka av.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • The_mama97mia 6 mars 2008

    hur serverar du det? Med rödbetor o kokt potatis eller??? Nyfiken för jag längtar efter pölsa o detta ser ut som ngt mina barn kan gilla...

  • susie_q 13 oktober 2008

    hej,ska köttfärsen brynas? verkar gott, jag älskar pölsa

  • zonale 28 januari 2009

    Har nu provat denna variant med färs och det är ett snabbt och enkelt sätt att tillaga pölsa. Gjorde halva mängden, familjen är inte så stor längre. Tillsatte en aning torkad mejram också, passar så bra till pölsa. Full pott!

  • birken1 30 januari 2011

    Pölsan var grymt god med stekt ägg o rödbetor,o lättlagad

  • pjukala 11 maj 2012

    Vad innebär 1 paket korngryn?

  • Tine 31 augusti 2012

    Pölsa av köttfärs Toppen recept, efter jag hittat detta recept så är de de givna jag använder Tack för ett Bra recept Tine

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.