- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
pölsa jag bara älskar det efter att ha gjort lumpen i östersund riktigt gott fast det inte ser så ut
Instruktioner
- Ett bra sätt att använda kött och spad från t ex kokta fläskben eller rester av kokt eller stekt kött.
- Detta är en gammal svensk maträtt som gjordes efter slakt för att ta tillvara enklare kött, t ex kokt "hjärtslag" (hjärta, lungor) och kokt småkött från ben och läggar. Det malda eller hackade köttet blandades sedan med korngryn, kokta i köttspadet, och kryddades.
- Koka korngrynen i köttspad eller vatten + buljongtärning ca 40 min. Skala, hacka och fräs löken i fettet. Blanda grynen med löken och köttet. Smaksätt med peppar, smulad mejram eller timjan, ev också sirap och salt. Låt allt bli varmt.
- Flerdubblad sats: Mät upp köttet, blanda det med drygt samma mängd kokta korngryn samt fräst lök och kryddor efter smak. 1 dl gryn sväller vid kokning till ca 3 dl. Pölsan kan sedan delas upp och frysas.
- Till: kokt potatiskroke pärer ett måste (mandelpotatis), inlagda rödbetor, ev ättiksgurka eller saltgurka.
Publicerat den
16 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hemgjord Pölsa är ju så UNDERBART GOTT!! Ska själv koka en sats i morgon efter att ha köpt en hel gris.