Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pölsa med kroke pärer

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

pölsa jag bara älskar det efter att ha gjort lumpen i östersund riktigt gott fast det inte ser så ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ett bra sätt att använda kött och spad från t ex kokta fläskben eller rester av kokt eller stekt kött.
  2. Detta är en gammal svensk maträtt som gjordes efter slakt för att ta tillvara enklare kött, t ex kokt "hjärtslag" (hjärta, lungor) och kokt småkött från ben och läggar. Det malda eller hackade köttet blandades sedan med korngryn, kokta i köttspadet, och kryddades.
  3. Koka korngrynen i köttspad eller vatten + buljongtärning ca 40 min. Skala, hacka och fräs löken i fettet. Blanda grynen med löken och köttet. Smaksätt med peppar, smulad mejram eller timjan, ev också sirap och salt. Låt allt bli varmt.
  4. Flerdubblad sats: Mät upp köttet, blanda det med drygt samma mängd kokta korngryn samt fräst lök och kryddor efter smak. 1 dl gryn sväller vid kokning till ca 3 dl. Pölsan kan sedan delas upp och frysas.
  5. Till: kokt potatiskroke pärer ett måste (mandelpotatis), inlagda rödbetor, ev ättiksgurka eller saltgurka.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Trollmor67 9 maj 2013

    Hemgjord Pölsa är ju så UNDERBART GOTT!! Ska själv koka en sats i morgon efter att ha köpt en hel gris.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.