Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pörkölt

 
Skriv ut

Ungersk köttgryta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och bryn den i lite olja tills den blir guldgul. Lägg i köttbitarna och bryn dem. Smula i buljongtärningen, lägg i chilipepparn och krydda med paprikapulver. Lägg på locket och låt koka tills köttet är mört, det tar ca 1 timme. Inget vatten behövs, köttet kokar i sitt eget spad.
  2. Vid slutet av koktiden kan man tillsätta ½ hackad tomat eller 1 paprika skuren i bitar, beroende på tycke och smak. Den som vill har i lite pressad vitlök mot slutet.
  3. Hacka till sist lite persilja och strö över grytan. Salta och peppra efter smak.
  4. Serveras med ris eller fjärilspasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.