Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pösiga ostbollar

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

De här bollarna gör alltid succé hos våra gäster. De har strykande åtgång så jag brukar göra större sats.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa 2 äggvitor till mycket hårt skum och riv osten på råkostjärnet. Tillsätt en nypa salt och blanda försiktigt ner osten i äggvitorna. Lägg med hjälp av ett par teskedar små klickar av smeten i kokande olja och koka (fritera) bollarna gyllenbruna på båda sidor. Tag upp dem och låt dem rinna av.
  2. Serveras omedelbart.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • kjak3644 16 juni 2009

    Väldigt goda ostbollar lite knepigt att få dom runda, men med lite träning så.

  • Ulrika91 24 augusti 2010

    Haha det var ett häftigt recept. Få ingredienser och lätta att göra. Gillar man friterad mat och smaken av smält ost så kommer man älska dessa. För mig personligen var de lite för oljiga i smaken, jag kunde inte äta så många. Men det betyder inte att andra inte kan älska dem :) Jag använde fryst riven cheddar och det gick kanon. Gör jag dessa igen ska jag använda mig av någon annan ost.

  • 7201 14 januari 2011

    Jag ÄÄÄLLLSKAAAR ost så detta skall jag ABSOLUT testa !!!!

  • christincarlsson 6 mars 2011

    Jätte goda, men svårt att få dom runda, men vad gör de :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.