- Serverar: 4 portioner
- Tid: 10 minuter
Skriv ut
Äkta hollänskt recept.
Har inte provat receptet själv eftersom man kan köpa färdig mix i affären här...
Instruktioner
- Blanda mjöl och salt.
Gör ett hål i blandningen.
Blanda jästen med lite ljummen mjölk, häll över (tillsammans med 2 1/3 av mjölken) mjölet och rör tills alla klumpar är borta.
Rör ner resten av mjölken till en fin deg.
1 timmes gäsning på en ljummen plats.
- Värm stekpannan (ska egentligen vara en stekpanna med en massa små gropar), pensla i smör, klicka ut små runda "plättar".
Vänd på dem när underkanten är lite brun och överkanten är torr.
- Servera med smör och florsocker.
Publicerat den
12 juni 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag gissar att med boter menas smör...???
Oeps hahaha , ja menar smör :c)
Hej Vart har du fått tag på stekpannan ?
Testade detta häromdagen, blev jättegott! Hade tyvärr ingen poffertjespanna (fanns däremot att köpa för runt 500-lappen via nätet), så fick ju inte poffertjeformen men blev bra ändå!
mjöl är bovete och vete. Bovete ger en specifik poffertjes smak som plattor inte har.