Våga prova vegetariskt! Denna rätt är gudomligt god och kommer garanterat att göras igen.
Instruktioner
- Polenta:
Koka upp 8 dl vatten med fonden i en kastrull. Tillsätt polentagrynen långsamt under omrörning. Sänk värmen. Låt sjuda 5-10 minuter eller enligt anvisning på förpackningen. Fortsätt att röra, det bränner lätt fast i botten. Polentan ska ha samma konsistens som tjock mannagrynsgröt när den är klar. Dra kastrullen från värmen. Skala och krossa vitlöken. Rör ner vitlök och parmesan i polentan. Smaka av med salt och peppar.
- Olja en form, ca 20x30 cm. Häll i polentan och låt svalna. Ställ polentan i kylen och låt stelna. Skär polentan i ca 1½ cm tjocka bitar. Pensla bitarna med olivolja och stek dem i grillpanna eller vanlig stekpanna.
- Gorgonzola- och rosmarinsås:
Smält smöret i en vid kastrull.Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs löken utan att den tar färg, ca 5 minuter. Häll i vinet och låt det koka in, tills det återstår ½ dl. Tillsätt buljongen och låt koka in tills hälften av vätskan återstår. Tillsätt rosmarin, salt och peppar. Häll i all grädde, koka ihop tills såsen är krämig. Sila bort löken genom ett durkslag. Smula ner gorgonzolaosten och låt den smälta.
- Svamp:
Rensa svampen. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna på ganska hög värme. Stek svampen så att den får yta. Sänk värmen och stek färdigt svampen. Smaka av med salt och peppar.
- Servera polentan med såsen och svampen!
Publicerat den
24 oktober 2016
Liknande recept
Skriv kommentar