Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polenta med vitlöksfräst spenat med champinjoner

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull. Vispa ner polentan och låt småkoka ca 6 min. Häll upp polentagröten i en vattensköljd form. Låt kallna. Skölj och ansa champinjonerna och dela dem i mindre bitar. Riv spenatbladen i bitar eller låt bladspenaten halvtina. Fräs champinjonerna i 1 msk olja i en stekpanna. Ta upp dem när de fått fin färg. Fräs spenaten i 1 msk olja tills all vätska kokat in. Pressa över vitlöksklyftorna och krydda med salt och peppar. Blanda ner champinjonerna. Skär den kalla polentakakan i trekanter. Stek dem i resten av oljan i en stekpanna, ca 3 min på varje sida. Servera polentan med spenat- och champinjonfräset garnerat med solroskärnor, gärna rostade. Tomatsallad är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.