- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
För den som älskar polkargrisar!
Tänk på att börja med den tidigt då den ska stå i frysen i 4 timmar och sen framme i 30 minuter innan servering.
Instruktioner
- Separera gulor och vitor. Vispa ihop äggula, socker och vaniljsocker så det blir pösigt.
Vispa upp äggvitorna till ett styvt skum.
Vispa grädden.
Krossa polkagrisarna eller kör dem snabbt i matberedaren till en grovkornig massa.
Blanda försiktigt ner äggulesmeten och äggviteskummet i grädden och rör ner hälften av polkagriskrosset.
Häll smeten i en form som du täcker med plast.
- Ställ i frysen i minst 4 timmar. Ta ut formen 30 minuter innan servering och ställ i kylskåpet. Strö resten av polkagriskrosset över glassen. Glassen ska ätas halvtinad.
Publicerat den
21 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar