Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polka tårta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

För den som älskar polkargrisar! Tänk på att börja med den tidigt då den ska stå i frysen i 4 timmar och sen framme i 30 minuter innan servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Separera gulor och vitor. Vispa ihop äggula, socker och vaniljsocker så det blir pösigt. Vispa upp äggvitorna till ett styvt skum. Vispa grädden. Krossa polkagrisarna eller kör dem snabbt i matberedaren till en grovkornig massa. Blanda försiktigt ner äggulesmeten och äggviteskummet i grädden och rör ner hälften av polkagriskrosset. Häll smeten i en form som du täcker med plast.
  2. Ställ i frysen i minst 4 timmar. Ta ut formen 30 minuter innan servering och ställ i kylskåpet. Strö resten av polkagriskrosset över glassen. Glassen ska ätas halvtinad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.