Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

Det här var en mycket populär kaka både på jobbet och hemma, den är lyxigare än en vanlig kladdkaka men lättare att göra än en riktig chokladtårta! Tjejerna på jobbet kunde knappt tro att den var sockerfri, allt är ju faktiskt sockerfritt; polkagrisarna, chokladen & sockret!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad eller i micron. Ställ åt sidan och låt svalna lite men rör i den så att den inte stelnar.
  2. Vispa socker och ägg pösigt (blir inte så jätte pösigt när man inte har vanligt socker men vispa hårt).
  3. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och krossade polkagrisar.
  4. Blanda den smälta chokladen med ägg- och sockersmeten. Häll slutligen i mjölblandningen.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i en form ca 20 x 30 cm (ganska lite och ganska djup för bästa resultat) och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 15-15 min (håll själv koll och prova med en sticka att kakan inte är kladdig). Ta ut och låt kallna, strö sedan lite polkagrisar på som dekoration!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Marres79 17 april 2009

    Vart hittar man sockerfri polkagris och sockerfri choklad?? =)

  • tinamolthon 20 augusti 2010

    Du kan fråga ica maxi eller nån av coop concernerna. har dom inte det kan man kolla om dom kan beställa hem det....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.