Det här var en mycket populär kaka både på jobbet och hemma, den är lyxigare än en vanlig kladdkaka men lättare att göra än en riktig chokladtårta! Tjejerna på jobbet kunde knappt tro att den var sockerfri, allt är ju faktiskt sockerfritt; polkagrisarna, chokladen & sockret!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad eller i micron. Ställ åt sidan och låt svalna lite men rör i den så att den inte stelnar.
- Vispa socker och ägg pösigt (blir inte så jätte pösigt när man inte har vanligt socker men vispa hårt).
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och krossade polkagrisar.
- Blanda den smälta chokladen med ägg- och sockersmeten. Häll slutligen i mjölblandningen.
- Lägg ett bakplåtspapper i en form ca 20 x 30 cm (ganska lite och ganska djup för bästa resultat) och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 15-15 min (håll själv koll och prova med en sticka att kakan inte är kladdig). Ta ut och låt kallna, strö sedan lite polkagrisar på som dekoration!
Publicerat den
25 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vart hittar man sockerfri polkagris och sockerfri choklad?? =)
Du kan fråga ica maxi eller nån av coop concernerna. har dom inte det kan man kolla om dom kan beställa hem det....