Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polkagris-Cheesecake

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God och vacker! Den perfekta efterätten :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa 10 - 20 polkagrisar i matberedare nästan till pulver. Mal digestivekexen i matberedare till samma konsistens som ströbröd. Kör i margarinet i digestiveblandningen i form av kuber till en ganska smulig deg. Använd en pajform. Tryck ut blandningen i formen med fingrarna till en pajbotten.
  2. Blanda philadelphiaosten med créme fraichen i någon sekund. Blanda i sockret med en sked. Vänd i polkagriskrosset lite i taget och smaka dig fram. (Det kan bli för mycket polkagris smak!) Bred ut fyllningen i formen försiktigt till en jämn yta.
  3. Din kreativa sida (och kakans utseende): Dekorera med några droppar karamell färg, blanda försiktigt färgen med fyllningens yta till en ljus rosa färg. Dra med en sked till önskat mönster, exempelvis en blomma (se blid). Polkagriskrosset som blev över strös över kakan där det önskas, exempelvis i kanten av formen. Hoppas det smakar!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.