Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polkagris-co-co

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Går inte motstå

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda allt och koka upp i en kastrull. Rör tills karamellerna smält.
  2. Tillsätt kokosen sist och lägg sedan massan i en långpannan. Tryck ut smeten jämt och låt det kallna, gärna i frysen.
  3. Skär kakan i avlånga bitar. Smält vit choklad över ett vattenbad och doppa bitarna. Det kan vara lite rinnigt så se till att täcka ordentligt med choklad
  4. Gör eventuellt målade röda streck med karamellfärg eller ringla över rödfärgad glasyr för att få fram polkakänslan!!!

Kommentarer (7)

  • wassa 9 maj 2010

    Jag gjorde det med vanlig mjölk

  • Sandrad81 28 juli 2010

    Ja, vanlig mjölk går bra det också!!! ;)

  • lillwistrand 11 februari 2011

    jag tycker det blev väldigt rinnigt! jag vet inte hur jag ska lyckas doppa i chokladen! fåe ju knappt ur de ur formen utan att det rasar sönder! undra om jag gjort nå fel.. funderar på om jag ska försöka rulla bollar och sen rulla i chokladen!

  • Sandrad81 11 februari 2011

    Det är möjligt du behöver koka det lite längre i så fall... Men det blir ganska rinnigt, det är därför jag tycker man ska låta det stelna i frysen! Då gick det bra i alla fall för mig! Lycka till!

  • Sandrad81 11 februari 2011

    Ett tips till är att du har bakplåtspapper under så att du liksom kan vända upp hela kakan och skära bitar av. Då går de nog inte sönder lika lätt när du tar dem!

  • Novelin 2 december 2011

    Jag gjorde så att jag kokade lite längre än vad receptet säger och sen gjorde jag "kulprovet" för att pröva hur hårt smeten skulle bli när den är kyld.

  • gunillawestrin 15 december 2012

    Smaskiga! Gjorde som någon tidigare kommenterat, att jag kollade med kulprovet, och de blev jättebra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.