Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polkagriskakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Chokladkakor med polkasmak

Ingredienser

Instruktioner

Lägg i smör, choklad, farinsocker och sirap i en kastrull. Smält under omrörning i ca 5 minuter. Tillsätt ägg och mjöl blandat med bakpulver,arbeta samman till en deg. Låt vila kallt i ca 2 timmar. Forma runda bollar som trycks lite platta i polkagriskrosset. Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter i 175 grader.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • rikardmathisson 11 augusti 2010

    Ruskigt goda! Har testat ett antal olika recept med polkagrisar och dessa kakorna är faktiskt de som blivit bäst. En annorlunda "deg" eftersom man smälter ihop ingredienserna, men man får inte låta sig luras av väntetiden i kylen, det var inte mycket jobb och det blev väldigt lyckat utan att vara svårt. De är dock rätt mäktiga, så man får knappt i sig mer än en 6-7 st ;-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.