Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polkagrismaränger

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Marängerna ska göras riktigt stora och maffiga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna med lite salt i 3 minuter. Tillsätt vinäger och lite strösocker i taget. Vispa i ytterligare 3 minuter.
  2. Krossa polkagrisarna grovt. Det går lätt om man lägger dem i en påse och krossar med en kavel eller en hammare.
  3. Rör ner några droppar pepparmint och 1 dl av polkagrisarna i marängsmeten.
  4. Klicka ut knytnävsstora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Strö resten av polkagrishacket över.
  5. Grädda i 125 grader i 45 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt marängerna vara kvar i ugnen och torka i några timmar, gärna över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.