Klassisk knäck i ny tappning,har vi alltid till jul
Instruktioner
- Blanda grädde,sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock,rör om då och då tills smeten håller kulprovet:häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.
- Koktid ca 15 minuter i en vid kastrull eller ca 30 minuter i en kastrull med mindre botten.
Krossa polkagrisarna,hälften i taget, i en mortel.
- Rör ner pepparmyntsolja,polkagrisar och smör i smeten.
- Fördela smeten i knäckformar.
- Låt stelna.
Förvara i kyl.
Publicerat den
17 augusti 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod knäck, det blir en helt underbart att blanda polkagris och knäck. Detta blev den stora favoriten bland gästerna på julbordet. Kul med lite variation när man har smakat samma knäck hela sitt liv.
låter spännande. Det måste jag bara prova. maria