Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polkamaränger

(1 kommentar)  
Skriv ut

Började göra dessa maränger av överblivna polkakäppar sedan i julas. Resultatet blev strålande!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 100 grader. Börja med att krossa polkagrisarna i en mixer. SIla krosset så att du separerar pulvret från de större bitarna. Vispa äggvitorna och sockret tills det blir hårt och styvt, du ska kunna vända bunken upp och ner utan att få äggkladd i hela köket. Tillsätt nu pulvret' från polkagrisarna och rör försiktigt ner i äggsmeten. Om du vill kan du också försiktigt röra ner ett par droppar röd karamellfärg. Klicka ut på bakplåtpappersklädd plåt- med teskedar om du vill ha små men många, eller med matskedar om du vill ha få men stora. Strö över de större bitarna från polkakrosset som dekoration. Grädda i ugnen i 1- 1,5 h eller tills de är torra.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ixion 29 maj 2009

    riktigt snygga och dem ser väldigt mumsiga ut....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.