Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pollo alla Birra (Ölkokt kyckling)

(5 kommentarer)  
Pollo alla Birra (Ölkokt kyckling) Pollo alla Birra (Ölkokt kyckling)
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett gammal italienskt recept, som min f d svärmor lagade ibland. Trots ölet tycker barn om den, en mycket enkel rätt med mycket smak som har varit familjens favorit i många år.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i 8 delar, eller dela kycklingfiléerna i 2-3 delar. Salta och peppra. Skiva löken och hacka vitlöken.
  2. Panera kycklingbitarna lätt i mjöl. Stek dem i en stekpanna i en blandning av olja och margarin tills bitarna blir gyllenfärgade. Lägg över i en gryta.
  3. Stek löken tills den blir mjuk. Lägg i vitlöken som får steka med ett par sekunder. Strö över farinsocker och rör ned det. Häll i ca ½ dl vatten, låt koka upp och slå det över kycklingen i grytan.
  4. Sätt nu grytan på värmen och låt allt koka upp. Lägg i buljongtärningen, häll på öl och basilika och vatten så det täcker köttet. Låt det koka upp igen, sänk värmen och låt det småkoka minst 10 minuter. Smaka av och krydda mer om det behövs.
  5. Låt det hela småkoka tills kycklingköttet är riktigt mört och såsen reducerats. När köttet känns klart, lägg i grädde och persilja och rör om. Klart!
  6. Servera med ris eller kokt potatis och grönsaker Buon appetito!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • mammamus 2 april 2008

    jätte jätte jätte jätte gooooooood

  • Evia 17 maj 2008

    Laga detta till middag idag och hela familjen tyckte att det var kanon gott. Det kommer säkert att bli en återkommande rätt på middagsbordet för det var ju enkelt att laga till.

  • pihal 18 maj 2011

    Jättegott, kommer att göra detta fler gånger. 4 stjärnor Mvh pia

  • evaobergelg 15 april 2012

    Lördagsmiddag i Italiensk anda. Kommer defenitivt att göras fler gånger. Barnen älskade den och blev något förvånade när jag talade om vad kycklingen var kokt i. ;)

  • saxa 6 oktober 2012

    Helt okey. Kul att ha testad den. Men dessvärre gör vi nog ej om den. Tack för receptet

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.