- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ett gammal italienskt recept, som min f d svärmor lagade ibland. Trots ölet tycker barn om den, en mycket enkel rätt med mycket smak som har varit familjens favorit i många år.
Instruktioner
- Dela kycklingen i 8 delar, eller dela kycklingfiléerna i 2-3 delar. Salta och peppra. Skiva löken och hacka vitlöken.
- Panera kycklingbitarna lätt i mjöl. Stek dem i en stekpanna i en blandning av olja och margarin tills bitarna blir gyllenfärgade. Lägg över i en gryta.
- Stek löken tills den blir mjuk. Lägg i vitlöken som får steka med ett par sekunder. Strö över farinsocker och rör ned det. Häll i ca ½ dl vatten, låt koka upp och slå det över kycklingen i grytan.
- Sätt nu grytan på värmen och låt allt koka upp. Lägg i buljongtärningen, häll på öl och basilika och vatten så det täcker köttet. Låt det koka upp igen, sänk värmen och låt det småkoka minst 10 minuter. Smaka av och krydda mer om det behövs.
- Låt det hela småkoka tills kycklingköttet är riktigt mört och såsen reducerats. När köttet känns klart, lägg i grädde och persilja och rör om. Klart!
- Servera med ris eller kokt potatis och grönsaker
Buon appetito!
Publicerat den
31 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
jätte jätte jätte jätte gooooooood
Laga detta till middag idag och hela familjen tyckte att det var kanon gott. Det kommer säkert att bli en återkommande rätt på middagsbordet för det var ju enkelt att laga till.
Jättegott, kommer att göra detta fler gånger. 4 stjärnor Mvh pia
Lördagsmiddag i Italiensk anda. Kommer defenitivt att göras fler gånger. Barnen älskade den och blev något förvånade när jag talade om vad kycklingen var kokt i. ;)
Helt okey. Kul att ha testad den. Men dessvärre gör vi nog ej om den. Tack för receptet