Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pollo alla cacciatora

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hemligheten är att marinera kycklingen lääänge. Minst ett dygn. Smakerna exploderar i munnen! Gott med bulgur till om man inte nödvändigtvis vill köra helitalienskt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i ca 8 bitar. Salta och peppra bitarna och lägg i en skål. Lägg i lagerblad, vitlök och rosmarin. Häll över vinet. Låt stå över natten eller minst 2 timmar och marinera.
  2. Hetta upp olivolja, sardeller och oliver i en stor gryta och fräs tills sardellerna smält. Torka av kycklingdelarna med lite hushållspapper. Spara marinaden. Doppa kycklingen i mjöl och bryn den försiktigt i sardelloljan. Häll i tomater och marinad när kycklingen fått fin stekyta runt om. Låt allt koka upp.
  3. Ställ grytan i ugnen med lock och låt stå ca 30 minuter i 175°. Smaka av med lite mer salt och peppar om det behövs.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.