Hemligheten är att marinera kycklingen lääänge. Minst ett dygn. Smakerna exploderar i munnen! Gott med bulgur till om man inte nödvändigtvis vill köra helitalienskt.
Instruktioner
- Dela kycklingen i ca 8 bitar. Salta och peppra bitarna och lägg i en skål. Lägg i lagerblad, vitlök och rosmarin. Häll över vinet. Låt stå över natten eller minst 2 timmar och marinera.
- Hetta upp olivolja, sardeller och oliver i en stor gryta och fräs tills sardellerna smält. Torka av kycklingdelarna med lite hushållspapper. Spara marinaden. Doppa kycklingen i mjöl och bryn den försiktigt i sardelloljan. Häll i tomater och marinad när kycklingen fått fin stekyta runt om. Låt allt koka upp.
- Ställ grytan i ugnen med lock och låt stå ca 30 minuter i 175°. Smaka av med lite mer salt och peppar om det behövs.
Publicerat den
3 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar