- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Denna maträtt blev vi bjudna på hos en vän från
Panama. Dess ursprung är osäker, men vad spelar det för roll, bara den är god. En ganska lätt och enkel gryta med mycket smak.
Instruktioner
- Dela kycklingklubborna i lår och ben, salta och
peppra dem. Värm olja i en stekpanna, stek dem
gyllenfärgade. Lägg över de stekta delarna i en
gryta.
- Stek lök och morötter några minuter, tills löken blir
genomskinlig och morötterna något mjukare. Lägg
över dem till kycklingen.
- Skär skalet av mandarinerna, skär ut klyftorna utan att det vita följer men, ta vara på saften, den skall med i grytan.
- Tillsätt i grytan sherry, vatten, buljongtärning, riven
choklad och mandarinklyftorna. Smaka av med
socker, salt, peppar, kanel och chipotlepasta.
Rör om och låt grytan småkoka i ca 20 min.
- Ta upp kycklingbitarna från grytan, mixa såsen, så
den blir slät. Smaka av grytan. Lägg tillbaka
kycklingbitarna i den mixade såsen.
- Låt grytan småkoka tills kycklingen känns klar,
ca 15-20 min. Lägg upp kycklingen på ett
serveringsfat, dekorera med mandarinklyftor.
- Serveras med buljongkokt ris eller ugnstekta
potatisklyftor och kokta grönsaker, eller en god sallad och bröd.
Publicerat den
18 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag vet inte om jag gjorde något fel eller om det helt enkelt är en väldigt speciell rätt, men det här blev inte alls gott, tyvärr. :(