Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pollo con salsa de chocolate ( Kyckling med chokladsås)

(1 kommentar)  
Pollo con salsa de chocolate ( Kyckling med chokladsås) Pollo con salsa de chocolate ( Kyckling med chokladsås)
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Denna maträtt blev vi bjudna på hos en vän från Panama. Dess ursprung är osäker, men vad spelar det för roll, bara den är god. En ganska lätt och enkel gryta med mycket smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingklubborna i lår och ben, salta och peppra dem. Värm olja i en stekpanna, stek dem gyllenfärgade. Lägg över de stekta delarna i en gryta.
  2. Stek lök och morötter några minuter, tills löken blir genomskinlig och morötterna något mjukare. Lägg över dem till kycklingen.
  3. Skär skalet av mandarinerna, skär ut klyftorna utan att det vita följer men, ta vara på saften, den skall med i grytan.
  4. Tillsätt i grytan sherry, vatten, buljongtärning, riven choklad och mandarinklyftorna. Smaka av med socker, salt, peppar, kanel och chipotlepasta. Rör om och låt grytan småkoka i ca 20 min.
  5. Ta upp kycklingbitarna från grytan, mixa såsen, så den blir slät. Smaka av grytan. Lägg tillbaka kycklingbitarna i den mixade såsen.
  6. Låt grytan småkoka tills kycklingen känns klar, ca 15-20 min. Lägg upp kycklingen på ett serveringsfat, dekorera med mandarinklyftor.
  7. Serveras med buljongkokt ris eller ugnstekta potatisklyftor och kokta grönsaker, eller en god sallad och bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Agali 15 augusti 2008

    Jag vet inte om jag gjorde något fel eller om det helt enkelt är en väldigt speciell rätt, men det här blev inte alls gott, tyvärr. :(

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.