Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pollo en nogada ( Kycling med valnötsås)

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Äntligen hittade jag recptet som jag fick av Julia i Mexico, jag trodde att den var borta för alltid, jag fick den på 70 talet. När jag var barn var det min favorit. Mexikansk mat är inte bara stark mat, detta är ett prov på enkel och lätt mat, den kommer från Puebla utanför Mexico city. Den passar nu, när det är varma dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp buljongen, lägg i lök, lagerblad,moroten, kryddpepparkornen och kycklingen, sänk värmen och låt det småkoka i ca 25-30 min, tills kyclingen är klar.
  2. Under tiden kycklingen kokar gör vi såsen. Börja med att rosta valnötterna i en torr panna, gnugga dem mellan handukar, så man får bort så mycket som möjligt av den mörka skalen.
  3. Mixa ihop valnötter, grädde, philadelphia, mjölk, salt. Blir såsen för tjock, späd med mer grädde, blir denför lös lägglite mer ost i. Ställ kallt till den skall serveras.
  4. Ta upp kycklingfiléerna från buljongen, lägg upp på uppläggningsfat, eller lägg upp på tallrikar. Häll den kalla såsen på filéerna.
  5. Dela granatäpplet på mitten, slå ut kärnorna med en träsked, håll en halva upp och ner över en tallrik och slå med träskeden på skalet, så kommer kärnorna ut. Strö kärnorna över såsen och avsluta med persiljan.
  6. Serveras med buljongkokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.