Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pollo Encacahuatado-Kyckling i jordnötsås

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En vanlig mexikansk rätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kycklingen i en stor gryta tills den börjar få fin färg. Häll på vatten och sätt på ett lock och låt sjuda i ca 10 minuter, ta sedan bort locket och låt vattnet sjuda tills den dunstast och kyckling är färdig
  2. Ta bort fröna ur chilli och hacka den
  3. Ta bort kycklingen från grytan och lägg i tomater, lök, vitlök, torkade chilen, jordnötter och kyckling buljong och låt sjuda i ca 15 minuter.
  4. Blandasåsen med en handmixer direkt i grytan så det blir en smidig sås, lägg sedan i kyckling igen och låtsjuda under ytterligare 10 minuter så att alla smaker smälter ihop fint.
  5. Om du inte har en handmixer, så låter du såsen svalna och blandar den i en vanlig mixer sedan läggytan med kycklingen så får den sjuda igen . Servera med varma tortillas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.