Instruktioner
Finhacka parmaskinkan eller kör den i en mixer och blanda med köttfärsen. Blöt upp brödskivan i 2-3 msk mjölk. Smula därefter ner brödet i köttfärsen tillsammans med äggen, parmesanosten, persiljan, salt och peppar. Blanda väl, och låt stå svalt i ca 1/2 timma.
Forma köttfärslimpan och rulla den i lite mjöl. Värm upp 3 msk olivolja i en teflongryta och bryn köttfärslimpan väl på alla sidor på hög värme. Det kan vara lite knepigt att vända köttfärslimpan, ta hjälp av två stekspadar och lirka runt den.
Lägg i den skalade och krossade vitlöken, häll på vinet och låt evaporera. Vänd köttfärslimpan en gång till.
Skär tomaterna i mindre bitar eller mosa dem med en gaffel och lägg ner dem i grytan, salta, peppra och låt koka under lock i ca 1 timma. Tillsätt vatten om det skulle bli för torrt.
Låt köttfärslimpan svalna lite innan den skärs upp. Servera med tomatsåsen.