Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polsk plommontårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Detta är ett bakverk helt utan smör eller annat matfett. Den här fantastiska tårtan, som härstammar från Polen, är seg, fruktig och knaprig av nötterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt. Vispa 3 äggvitor till ett fast skum. Blanda samman den rivna mandelmassan med äggvitevispet.
  2. Rita en cirkel, ca 24 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Lägg papperet på en plåt och bred sedan ut smeten i cirkeln.
  3. Grädda kakan i ugnen 15-20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
  4. Hacka mandel och hasselnötter grovt. Skär katrinplommonen i mindre bitar. Blanda katrinplommon och russin.
  5. Vispa resterande äggvitor till ett fast skum och vänd ner mandel- och nöthack samt katrinplommon och russin. Bred ut blandningen ovanpå den avsvalnade mandelbottnen.
  6. Grädda kakan 15-20 minuter tills det marängliknande nöttäcket fått lite färg. Låt kakan svalna.
  7. Blanda florsocker och citronsaft till glasyren och ringla den över kakan med hjälp av en sked. Servera tårtan tillsammans med vispad grädde, som ev smaksätts med lite punsch.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.