Detta är ett bakverk helt utan smör eller annat matfett. Den här fantastiska tårtan, som härstammar från Polen, är seg, fruktig och knaprig av nötterna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt. Vispa 3 äggvitor till ett fast skum. Blanda samman den rivna mandelmassan med äggvitevispet.
- Rita en cirkel, ca 24 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Lägg papperet på en plåt och bred sedan ut smeten i cirkeln.
- Grädda kakan i ugnen 15-20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
- Hacka mandel och hasselnötter grovt. Skär katrinplommonen i mindre bitar. Blanda katrinplommon och russin.
- Vispa resterande äggvitor till ett fast skum och vänd ner mandel- och nöthack samt katrinplommon och russin. Bred ut blandningen ovanpå den avsvalnade mandelbottnen.
- Grädda kakan 15-20 minuter tills det marängliknande nöttäcket fått lite färg. Låt kakan svalna.
- Blanda florsocker och citronsaft till glasyren och ringla den över kakan med hjälp av en sked. Servera tårtan tillsammans med vispad grädde, som ev smaksätts med lite punsch.
Publicerat den
4 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar