- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En sådan här soppa åt jag för några år sedan i Krakow och har sedan experimenterat fram själv. Viktigt med portionsformar som tål ugnsvärme!
Instruktioner
- Blötlägg den torkade svampen. Färsk fungerar också, men har svagare smak. Fräs svamp och lök, späd med allt blötläggningsspadet. Pudra över vetemjöl och rör i buljongen. Låt koka tills soppan har blivit ganska simmig och koncentrerad. Rör ned smetanan eller crème fraichen.
Så långt kan man förbereda.
- Sätt ugnen på ca 250 grader. Häll upp soppan i portionsformar. Kavla ut smördegen och skär ut lock som är lite större än formen. Täck formarna med locken. Gör ett litet lufthål, dekorera om du vill med remsor. Pensla med uppvispat ägg och ställ in i varm ugn. Grädda tills locket mognat och fått färg. Servera gärna med extra smetana som kan klickas i var och en när de har skurit sig in under locket.
Publicerat den
17 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar