Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polskt rågbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett rustikt bröd med en svag syrlig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Häll det över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt surdeg, ättika, salt, soja, rågmjöl och vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
  2. Ta upp och forma degen till en slät bulle. Lägg bullen på en plåt med bakplåtspapper och låt den jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt det kallna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.