Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pommes châteaux/ potatisklyftor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Passar till mycket såklart. Du kan även slänga i andra rotfrukter i långpannan ..... morötter .... palsternacka .... sötpotatis ..... rödlök ..... vitlöksklyftor .......

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och klyfta den. Lägg klyftorna i kokande vatten och låt koka 3 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
  2. Lägg smöret i långpanna och ställ in den i ugnen i 225 grader. Låt smöret brynas lite lätt. Tag ut plåten, häll i klyftorna och vänd dem i smöret. Salta och peppra.
  3. Låt potatisen steka i ugn tills den är mjuk ca 20 minuter. Vänd dem någon gång.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.