Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Popcornkakor

(1 kommentar)  
Skriv ut

Det låter konstigt att ha popcorn i kakor, men det blir en väldigt bra kombination mellan det söta och salta. Passar alla er som gillar popcorn och kanske även er andra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger 12 stora kakor
  2. Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en plåt eller två och lägg bakplåtspapper på dem. Ta fram alla ingredienser du skall ha och poppa popcornen.
  3. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt lite olja i taget under kraftig vispning. Blanda ner de torra ingreidenserna. Rör tills allt blandat sig väl, om degen är för hård så tillsätt några droppar olja, den skall ha konsistens som en mördeg.
  4. Häll popcornen i smeten. Kör nägra varv med elvispen tills det blandat sig samman.
  5. Klicka ut smeten på plåten, om det inte går att klicka ut degen, så gör så stora bollar som du vill ha och tryck till dem lite. Grädda i mitten av ugnen ca 12-13 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • marie79 20 maj 2011

    Dom här har jag ätit förut och dom är super goa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.