Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Populär Charlotte russe

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En form kläs med biskvier eller sockerkaksskivor och fylls sedan med t ex vaniljkräm, fruktpuré eller glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt till rulltårtan. Blanda samman mjölet med bakpulvret och rör ner det i äggsmeten. Rör till sist ner mjölken. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på bakbordet och sockra det. Stjälp genast upp kakan. Dra bort pappret som kakan har gräddats på. Bred på hallonsylten med detsamma och rulla ihop kakan från långsidan. Lägg rulltårtan med skarven nedåt och låt den kallna.
  4. Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Tillsätt rivet apelsinskal och apelsinsaft. Krama vätskan ur gelatinbladen och smält dem på svag värme. Vispa ner dem i äggsmeten.
  5. Vispa grädden och äggvitorna var för sig till hårt skum. Rör först ner grädden i smeten och sedan äggvitorna. Skär rulltårtan i skivor och klä en form med löstagbar kant med dem. Häll i fromagen och låt kakan stå kallt, gärna över natten. Lägg upp kakan på ett uppläggningsfat och garnera med vispad grädde, hallon och citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.