Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Porchetta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 dag 3 timmar
Skriv ut

Porchetta har valts av det italienska Ministero delle Politiche Agricole, alimentari e Forestali som en "prodotto agroalimentare Tradizionale" (traditionellt jordbruksnärande produkt, en förteckning över traditionella italienska livsmedel anses ha kulturell relevans). Porchetta är härlig italiensk slowfood. Servera med en potatissallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja och krydda. När löken är mjuk, rör i 1 msk av fänkålsfröna, 2 tsk malda kryddnejlikor, lagerblad och rosmarin och låt dem koka i 1 minut. Låt svalna.
  2. Lägg ut fläsket, köttsidan uppåt. Bred den kylda lök/kryddblandningen över köttet och massera in det. Rulla upp från den korta änden och knyt med snöre för att säkra.
  3. Gnid in 1 msk olja och resterande fänkålsfrön och malda kryddnejlikor.
  4. Slå in i plastfolie och låt vila i upp till 24 timmar. Ta fläsket ur kylen minst 2 timmar i förväg så att det rumstempereras.
  5. Värm ugnen till 175 grader. Laga i nederdelen av ugnen i 3 timmar.
  6. Slå in i aluminumfolie och låt vila på varm plats i 20 minuter. Skiva upp och servera med potatissallad.
  7. Är du en riktig snidare i köket delar du fläsksidan på längdens mitt nästan helt i genom. Det gör det lättare att rulla ihop.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.